Brandtestade kabelstegar - Axelent Wiretray

Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Brandtestade kabelstegar

Brandtest E90

Vid en brand är det viktigt att vissa saker fortsätter fungera. Det kan handla om aktivering av larmsystem, nödbelysning, sprinklersystem, rökdetektorer eller andra saker som kan rädda liv vid en brand. Listan kan göras lång. Det är alltid en fördel om trådstegarna kan stå emot branden så länge som möjligt.

För att testa detta används den tyska standarden DIN 4102-12 som är avsedd för provning av kompletta system med trådstegar, tillbehör och kablar. Trådstegar och kablar placeras i en ugn och värms upp i 90 minuter tills temperaturen når 1 000 °C.

För godkännande krävs att kablarna fortfarande är användbara. Godkännandet sker i de tre klasserna E30, E60 och E90 som anger efter hur många minuter trådstegarna och kablarna fortfarande fungerar.

X-Tray har godkänts i klassen E90. Vi har utfört testet hos IBMB (Institut für Baustoffe, Massivbau and Brandschutz) i Braunschweig, Tyskland. IBMB är ett välkänt och oberoende testinstitut som utfärdat godkännandet enligt standarden DIN 4102-12. Trådstegarna, fästena och kablarna godkänns tillsammans. Vi har testat trådstegar från flera producerade batscher och med olika kablar.

Brandtest AS/NZS 3013

AS/NZS 3013 är ett ett klassificeringssystem för kabelsystem beroende på deras motståndskraft mot brand och mekaniska skador som används i Australien och Nya Zeeland. Typprovningar för att verifiera skyddsnivån hos ett förbindningssystem anges. Avsedd för referens i andra standarder som specificerar ledningssystem med en viss grad av motstånd mot skador från brand eller mekanisk påverkan.