Korrosivitetsklass: C3 - Axelent Wiretray

Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

Korrosivitetsklass C3

Korrosivitetsklass C3 är en del av ISO 12944-standarden, som tillhandahåller omfattande riktlinjer för att bedöma korrosionsskyddskraven för stålkonstruktioner som är utsatta för olika atmosfäriska förhållanden. Liksom andra kategorier inom denna standard, anger C3 en specifik nivå av korrosivitet som stålkonstruktioner utsätts för i sina driftsmiljöer.

C3 beskrivs som en måttlig atmosfärisk korrosivitetsklass där stålkonstruktioner är utsatta för måttliga industriella eller urbana förhållanden. Dessa förhållanden innefattar vanligtvis måttlig fukt och måttliga halter av luftburna föroreningar, vilket kan bidra till korrosion över tid om lämpliga skyddsåtgärder inte genomförs.

Exempel på C3-miljöer inkluderar bryggerier, mejerier, tvätterier och uppvärmda skridskoarenor. Utomhusmiljöer inkluderar stadsområden med måttliga nivåer av luftföroreningar och landsbygdsområden med låga till måttliga koncentrationer av föroreningar.

Trots den lägre risken jämfört med mer aggressiva miljöer kan material i C3-miljöer kräva skyddsåtgärder för att förhindra korrosion och bibehålla strukturell integritet. Att minska korrosionsrisker i C3-miljöer innebär ofta att välja material som erbjuder förbättrad korrosionsbeständighet eller att tillämpa skyddande beläggningar. Rekommenderade ytbehandlingar är varmförzinkning och zink/nickel. Regelbundna inspektioner och underhåll rekommenderas för att upptäcka potentiella tecken på korrosion och åtgärda dem snabbt.