X-Tray kabelstegar med höga hygienkrav - Axelent Wiretray

Är du kund och behöver support?

Vi finns här för dig! Ring eller maila oss!

X-Tray kabelstegar med höga hygienkrav

För att skapa och upprätthålla ett premiummärke inom kabelstegsförläggning krävs att regelverk och krav följs – så klart – men även att man gör det lilla extra för att ligga steget före. Av den anledningen är Axelent medlemmar i välrenommerade EHEDG, som utläses European Hygienic Engineering and Design Group.

Certifierade kabelstegar

Certifieringar är vanliga inom denna bransch. Ett kvitto på att företaget eller produkten möter och uppfyller krav på exempelvis säkerhet. Certifieringar från EHEDG, som handlar om hygien, blir ett allt vanligare önskemål. Just EHEDG spänner dessutom över flera områden då EHEDG ställer krav på att produkt, material och även design som används inom livsmedels- och läkemedelsindustrin är erkänt säkra.

Axelents medlemskap i EHEDG

Konsortiet EHEDG är en europeisk icke-statlig organisation som syftar till att främja hygienisk design samt livsmedelsteknik för sina drygt 1300 anslutna medlemmar. Syftet från start har varit att säkra produktionsleden så att en mer kontrollerad produkt når fram till slutkonsument. Detta sker med hjälp av standarder, rekommendationer och certifieringar, skrivna och framtagna av medlemmar från olika områden: konsortiet innefattar utrustningstillverkare, livsmedelsindustrier, forskningsinstitut och myndigheter för folkhälsa.

EHEDG är idag den mest globala aktören på området – USA:s motsvarighet FDA (Food and Drug Administration) är välkänd och respekterad, men EHEDG:s standarder anses idag ledande även utanför Europa.

Axelent vill med medlemskapet i EHEDG visa att man som företag bryr sig om att på alla sätt hygiensäkra sina produkter och upprätthålla högsta standard. Ju mer kontrollerad och reglerad livsmedelsindustrin blir, desto säkrare blir produkterna som når slutkonsumenten.

Axelent-is-a-member-of-the-renowned-EHEDG

Fakta EHEDG

  • Grundat: 1989
  • Huvudsäte: Frankfurt
  • Antal anslutna: 1300
  • Utläses: European Hygienic Engineering and Design Group.
  • Jobbar med: Säkerställa hygienen inom livsmedelsindustrin.